Selecteer een pagina

1 op de 5 jongeren heeft geldstress.

Het is een alarmerende realiteit dat één op de vijf jongeren te kampen heeft met geldstress. Deze cijfers zijn niet alleen verontrustend, maar onthullen ook diepgewortelde problemen die jongeren in de moderne maatschappij ervaren.

Geldstress onder jongeren kan voortkomen uit verschillende bronnen. Eén van de belangrijkste factoren is het gebrek aan financiële kennis en vaardigheden. Veel jongeren worden niet adequaat voorbereid op het beheren van hun financiën, het maken van budgetten, en het omgaan met leningen en schulden. Dit gebrek aan basisvaardigheden kan leiden tot angst, onzekerheid en uiteindelijk tot ernstige financiële problemen. In sommige gevallen heeft dit zelfs al geleid tot zelfmoord.

Het is van cruciaal belang dat we deze problemen aanpakken door middel van effectieve financiële educatie, vooral op scholen. Scholen vormen een ideaal platform om jongeren de nodige kennis en vaardigheden bij te brengen om verantwoordelijke financiële beslissingen te nemen. Door financiële educatie op te nemen in het curriculum kunnen we jongeren voorbereiden op de uitdagingen van het echte leven, hen empoweren om gezonde financiële gewoonten te ontwikkelen en hen weerbaar maken tegen geldstress.

Financiële educatie op scholen gaat verder dan alleen het aanleren van financiële begrippen; het omvat ook het aanleren van belangrijke levensvaardigheden zoals plannen, prioriteiten stellen en kritisch denken. Door jongeren te voorzien van deze vaardigheden leggen we een fundament voor hun toekomstige financiële welzijn en helpen we hen om te gedijen in een steeds complexere financiële wereld.

Kortom, het is van vitaal belang dat financiële educatie een integraal onderdeel wordt van het onderwijs op scholen. Alleen door jongeren de juiste kennis en vaardigheden bij te brengen kunnen we de cyclus van geldstress doorbreken en een gezonde financiële toekomst voor hen garanderen.

 

docenten ontzorgd.

Docenten spelen hierin een essentiële rol. Daarom is het belangrijk dat zij ook precies weten hoe ze ‘hun’ leerlingen optimaal in kunnen begeleiden. Tegelijkertijd zorgt dit ook voor een uitdaging: docenten hebben immers al een volle agenda. Daarom is Geld-Wijs gericht op het optimaal ontzorgen van docenten, onder meer door hen een effectieve combinatie van online training en (optionele) live training te bieden én hen toegang te geven tot een uitgebreide lessendatabase.

neem contact op

Maatwerk is uiteraard altijd mogelijk. We denken graag mee om te komen tot de juiste invulling voor jouw onderwijsinstelling. Neem contact op voor meer informatie over de mogelijkheden en deelname. Samen kunnen we een verschil maken in het leven van jongeren.